| 小托福大智慧--閱讀系列【科技之光】——崔靜 | |||
|
|||
|
TOEFL Junior考試(初中托福)的閱讀理解部分一般由7篇文章組成,每篇文章長度約200-350個單詞,根據每篇文章的長度,對應4-9道題不等,考試時間為50分鐘。
閱讀文章大部分來自北美初高中學生的閱讀能力范圍之內的一些報紙,雜志等,體裁形式多樣,如邀請函,電子郵件,海報,表格,小冊子,時間表,新聞故事,說明文,議論文等。文章涉及的范圍也具有國際范,涵蓋藝術,人文,科學等,比如關于某種瀕危動物的介紹,關于大氣,宇宙的科普性說明,語言發展歷史的學術報告等。
對于小托福的考生們,或未來必將走出國門的中國學生們來說,提高閱讀能力是遲早的事,因為美國名校十分青睞閱讀能力強的中國學生,比如SAT考試(申請美國大學名校和獎學金的重要參考),同樣的總分,如果閱讀成績達到750分以上,那么申請名校和獎學金的成功率最大。而閱讀成績低于700分,那么申請美國綜合排名前10的大學幾率就較低。
閱讀能力的高低取決于:閱讀速度和閱讀范圍,建議多閱讀一些英文小說,報紙,雜志等,我們的博客專欄特別開設了小托福大智慧--閱讀系列,幫助中國學生們通過讀文章,讀出知識面,讀出詞匯量,讀出閱讀能力。
Today just as technology changed the face of industry, farms have undergone an “agricultural revolution”. On the farm of today, machines provide almost all the power.
One of the most important benefits will be the farm computer. A few forward-looking farmers are already using computers to help them run their farms more efficiently. The computers help them keep more accurate records so they can make better decisions on what crops to plant, how much livestock to buy, when to sell their products, and how much profit they can expect. Many computer companies have been developing special computer programs just for farmers. Programs are being written for hog producers, grain farmers, potato farmers, and dairy farmers. In the future, farmers will be able to purchase computer programs made to their needs. Because of the growing importance of computers on the farm, students at agricultural colleges are required to take computer classes in addition to their normal agricultural courses. There can be no doubt that farmers will rely on computers even more in the future. While the old-time farm depended on horse power, and modern farms depend on machine power, farms of the future will depend on computer power.
Another technological advance which is still in the experimental stage is the robot, a real “mechanized hired hand” that will be able to move and, in some ways, think like a human being. Agricultural engineers believe that computer-aided robots will make startling changes in farming before the end of the century. Unlike farmers of the present, farmers of the future will find that many day-to-day tasks will be done for them. Scientists are now developing robots that will be able to shear sheep, drive tractors, and harvest fruit. Even complex jobs will be done by robots. For example, in order to milk their cows, farmers must first drive them into the barn, then connect them to the milking machines, watch the machines, and disconnect them when they are finished. In the future, this will all be done by robots. In addition, when the milking is completed, the robots will automatically check to make sure that the milk is pure. The complete mobilization of the farm is far in the future, but engineers expect that some robots will be used before long.
1. Which sentence carried the main idea of the whole passage? A. The first sentence of the first paragraph. B. The first sentence of the second paragraph. C. The first sentence of the third paragraph. D. The last sentence of the second paragraph.
2. according to the passage, computers can not help farmers decide _______. A. how much money they can earn from their products B. whether to plant a certain kind of crop C. what livestock to raise D. when to sell their products
3. Which of the following statements is true? A. Farmers in the future will depend totally on computers. B. Both computers and robots have been in use on today’s farms. C. Farmers mainly use machines on their farms at present. D. Students at agricultural colleges must take computer classes because they can do nothing without the help of computers on today’s farms.
4. according to the engineers, _______will be done by robots in the near future. A. all farm work B. milking cows C. most of the farm work D. some farm work
5. What is the best title for the whole passage? A. Computer, Farmers’ Best Friend B. Farmers in The Future C. The Agricultural Revolution D. Computers and Robots
【答案與解析】本文介紹了科學技術在農業方面的重大作用以及機器人將在農業中的應用。 1. A。主旨題。通過閱讀全文可知整篇文章都是圍繞第1段第1句而展開的,故答案為A。 2. C。細節題。從 The computers help them… make better decisions on what crops to plant, how much livestock to buy, when to sell their products, and how much profit they can expect可知A、B、D三項正確,C項中應把what 改為how much。 3. C。推斷題。由 On the farm of today , machines provide almost all the power可推知C項正確。 4. C。細節題。從 The complete mobilization of the farm is far in the future, but engineers expect that some robots will be used before long 可知答案為C。 5. C。主旨題。從 Today just as technology changed the face of industry, farms have undergone an “agricultural revolution”(科技推動了農業的重大變革),故答案選C。 |
|||
|
| 評論·留言 |
| 新聞·熱點 | 更多 |
| 開放課堂 | 更多 |
| 熱薦課程 | 更多 |

國際音標班-YY-MC-165709 開班時間:2016-07-04 上課時間:13:00-16:00 價格:2980 
在線預約立減50元 
小托福能力提高班-YY-ZS-165288 開班時間:2016-07-04 上課時間:09:00-12:10 價格:7080 
在線預約立減50元 
TOEFL考前強化小班-YY-RG-163998 開班時間:2016-10-29 上課時間:12:30-15:00 價格:18800 
在線預約立減50元 
TOEFL考前強化小班-YY-RG-164002 開班時間:2016-10-08 上課時間:15:30-18:00 價格:18800 
在線預約立減50元 
出國留學基礎小班-YY-RG-163980 開班時間:2016-10-15 上課時間:18:30-21:00 價格:12800 
在線預約立減50元 
TOEFL考前強化小班-YY-RG-164003 開班時間:2016-10-08 上課時間:15:30-18:00 價格:18800 
在線預約立減50元







































